Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Προσεχώς!

Το Blog βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή.
Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιεύσουμε το καταστατικό μας και πολλά άλλα που αφορούν το Κόμμα, επίσημα ή ανεπίσημα.

16 σχόλια:

  1. Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και άλλη μια ομάδα, που έχει τον παρακάτω ιστότοπο: http://pirateparty.gr/, οπότε καλό θα ήταν να έρθετε σε επαφή και να συνεργαστείτε. Επίσης ένα κανάλι στο irc θα ήταν καλή ιδέα.

    Περιμένω νέα σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι,υπαρχει και η ιστοσελιδα που λεει ο Boris.υποατηριζω και επαυξανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά άμα θέλετε επικοινωνείστε μαζί μας άμα μπορούμε να συνεισφέρουμε σε κάτι.

    Το παρακάτω κείμενο-κάλεσμα το δημοσιεύσαμε και στο pirateparty.gr

    "Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρώτα βήματα δημιουργίας του κινήματος και στη χώρα μας.
    Πιστεύουμε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω σε θέματα όχι μόνο πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και προστασίας των ατομικών ελευθεριών των χρηστών του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών γενικότερα.
    Είναι απολύτως αναγκαίο να προασπίσουμε το διαδίκτυο ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ χώρο ελεύθερης και άμεσης ανταλλαγής πληροφορίας και απόψεων μεταξύ των ανθρώπων. (Γιατί για αυτό είναι το ίντερνετ: ένα απλό μέσο ανταλλαγής πληροφοριών, και επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων. Και ως μέσο επικοινωνίας, δεν μπορεί ούτε να να δαιμονοποιείται, ούτε να ελέγχεται προκαταβολικά και μαζικά. Γιατί η επικοινωνία δεν μπορεί να ποινικοποιείται.)
    Πρέπει να δράσουμε γρήγορα προτού υποκύψει και αυτό στον ασφυκτικό έλεγχο, χειραγώγηση και εμπορευματοποίηση που υφίστανται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

    Έχουμε διαβάσει ήδη τις θέσεις του Σουηδικού PiratPartiet και νομίζω ότι μπορούμε σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων να υιοθετήσουμε και τις 3 βασικές τους επιδιώξεις (για copyright, patents & privacy/human rights)
    Count us in!"

    http://pirpar.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kalispera se oloi tin parea tou it(information technology),
    evelpisto na proxorisi auti i idea mias kai einai mia xora me stenomialous polites,
    alla tha prospathisoume na tous to evrinoume ;).
    George Raines http://gpraines.blogspot.com
    zitiste m oti xriasetai na voithiso,
    kali sinexeia perimenoume ta nea sas sindomos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαζί σας φίλοι και με ενθουσιασμό. Το κόμμα των πειρατών (καλύτερα να αλλάξει το όνομα), αν δεν καπελωθεί, είναι προς το παρόν ότι πιο προοδευτικό υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Προσωπικά το συγκρίνω με το κίνημα της Ειρήνης του Μπέρντραντ Ράσσελ αλλά για τη σύγχρονη κοινωνία.
    Καλό θα είναι να ανοίξει κάποιος διάλογος πριν την "οριστική" διαμόρφωση των θέσεων μας και να μην αντιγράψομε απλώς τις θέσεις του Σουηδικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Μανιφεστο της Πειρατιας. http://piracymanifesto.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To Μανιφεστο της Πειρατείας : http://piracymanifesto.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδια,τι εγινε το κλεισατε?προσεχως,αλλα οχι μετα απο 5 μηνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή ιδέα παιδιά, ένα τέτοιο κόμμα θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρχει στην Ελλάδα, εδώ έχει φτιάξει κόμμα η σάρα και η μάρα, δε θα γίνει κόμμα για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών;; Προχωρήστε, είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση απ' ότι περιμένετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oxi gavroche to onoma prepei na parameinei. Oi peirates ksekinontas apo tis thallases kai ftanontas sta ertziana kai to net, itan, einai ki evelpisto na einai, meso apolitis eleftherias me oti sinepagetai me afto. To oti exei amavrothei san leksi apo tin propaganda, prepei na mas afinei to ligotero pagera adiaforous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω είναι ώρα να ενεργοποιηθεί η προσπάθεια για την εκκίνηση ενός Πειρατικού Κόμματος στην Ελλάδα. Η δυναμική υπάρχει και η επικαιρότητα το ευνοεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπαρχει το κομμα ή διαλυθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν κουραστήκατε, ή βαρεθήκατε, πείτε το να το κάουμε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η προσπάθεια για δημιουργία κόμματος βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

    Έχουμε ήδη προσχέδια Καταστατικού και ιδρυτικής διακήρυξης, forum στο www.pirateparty.gr/forum ,πλατφόρμα social media στο www.piratiko.org , twitter στο @piratepartyGR

    Όσοι ενδιαφέρονται, ας εγγραφούν στα 3 παραπάνω για να προχωρήσουμε όλοι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tο αίτηµα των Πειρατών για απόλυτη διαφάνεια

    Οι Πειρατές υπόσχονται ότι θα χρησιµοποιήσουν τα εργαλεία που υπάρχουν online για να δώσουν στα µέλη του κόµµατος µια άνευ προηγουµένου δύναµη να προτείνουν πολιτικές και να διαµορφώσουν θέσεις, σε αυτό που ονοµάζουν «ρευστή δηµοκρατία», µια µορφή συµµετοχής στα κοινά που δεν περιορίζεται στην ψήφο στις εκλογές.


    Το κόµµα έχει διευρύνει την αρχική του πλατφόρµα, που επικεντρωνόταν στη δωρεάν ανταλλαγή αρχείων από χρήστη σε χρήστη, στην πάταξη της λογοκρισίας και στην προστασία των ψηφιακών δεδοµένων, για να συµπεριλάβει και άλλα κοινωνικά αιτήµατα, παρουσιάζοντας το Internet ως εργαλείο που θα δώσει στους ψηφοφόρους εξουσία και λόγο στην πολιτική και νοµοθετική διαδικασία.«Τα τελευταία χρόνια βλέπουµε όλο και περισσότερους νόµους για την ασφάλεια, είδαµε να διευρύνεται η παρακολούθηση των πολιτών µέσω κυκλωµάτων τηλεόρασης, είδαµε τα θεµελιώδη δικαιώµατα να περιορίζονται χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος δηµόσιος διάλογος. Εµείς είµαστε οι µοναδικοί που ρωτάµε µήπως αυτή η δήθεν ασφάλεια στραγγαλίζει τις πολιτικές µας ελευθερίες»

    Αλλαγή στους νόµους περί ιδιοκτησίας πνευµατικής περιουσίας, προστασία προσωπικών δεδοµένων, αλλά και ελευθερία λόγου και διαφάνεια και ψηφιακή άµεση δηµοκρατία στην πολιτική ζωή.

    www.piratiko.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To BLOG ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ.

    Το επίσημο site είναι www.pirateparty.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή